Ajankohtaista

Asiakaspalautteet syksyltä 2020

Lokakuussa 2020 pilatesryhmäläisille lähetettiin sähköinen palautekysely. Seuraavassa kaikki palautteet (ruusut ja risut) lyhentämättöminä:

Ruusut:

– Tykkään Kirsin henkilökohtaisista neuvoista ja selkeistä ohjeista. Kiitos!
– Olen kiitollinen kaikesta ohjeistuksestsi, koska se on auttanut minua paljon. Tasapaino on parantunut ja lonkan liikkeet ovat parantuneet vaikka minulla on vielä paljon tehtävää, jossa olet suurena tukena. Kiitos siitä !
– Ohjaus on todella selvää ja niin ammattimaista. Liikkeet on tosi monipuolisia ja mielenkiintoisia. Liikkeiden variaatiot on myös hyvä juttu. Tunneilta jää aina ryhdikäs, samaan aikaan voimakas ja ”vapaa” olo kehoon. Kiitos!
– Hyvää , rauhallista, tehokasta ja positiivista lihasten ja notkeuden kunnossapitoa.
– Mukavaa liikuntaa, hyvät ohjelmat, hyvin vaihtelevuutta eri välineillä, turvallisuus huomioitu hyvin. Kiitos Kirsi! Jaksaa tulla kauempaakin tunnille!
– Tunnit on hyvin suunniteltu, aina jotain uutta. Aina mielellään lähtee tunnille ja on vielä tyytyväisempi sieltä palattuaan. Myös se että tietää missä kulloinenkin liike pitäisi tuntua auttaa tekemään liikkeet oikein.
– Hienoa, että opettaja kehittää ja päivittää omaa osaamistaan. Tunneilla on turvallinen olo ja voin luottaa opettajan ammattitaitoon.
– Monipuolisia liikkeitä. Hyvää vastalääkettä ikääntyvälle kropalleni! Kiitos!
– Minulle aloittelijana tunnit tarpeeksi vaativia. Tunti kerrallaan hyvä aika, kyllä siinä saa hien pintaan. Kyllä kroppa on tullut joustavammaksi. Kiitos!
– Erittäin ammattitaitoista ohjausta. Hyvät tunnit. On auttanut liikkuvuudessa paljon. Suosittelen ehdottomasti.
– Tapasi ohjata ja vetää tuntia on rauhallinen ja ulosanti on selkeää, kun vaan ohjattava tajuaisi mitä pitää tehdä. Se ei liene ohjaajan vaan ohjattavan ”vika”. Kaikkinensa pilates on erittäin haastava tapa huoltaa kehoa.
– Tunti menee nopeasti. Päivän nollaus kun pitää keskittyä venytyksiin.
– Tarpeellista ja toimivaa kehon huoltoa, ihana kun ammattilainen miettii tasapainoiset harjoitteet ja minä vain teen enkä suunnittele. Saa tulla valmiiseen pöytään. Oikaiset, jos teen väärin. Sali on kiva, kun on väljää. Kroppa tykkää.
– Olen todella tyytyväinen opastukseen ja tuntien antiin. Kiitos.

Risut:

– Joskus kaipaisi lisätietoa, mihin kukin liike vaikuttaa ja missä sen pitäisi tuntua. Saisi hiostaa enemmänkin!
– Minun risuni ovat metsässä ja niitä en sinulle anna.
– Yleensä aina jotain kehitettävää löytyy, mutta nyt piti oikein hakemalla hakea että tuli edes yksi asia mieleen… . – -T– Toivoisin vielä enemmän venyttäviä liikkeitä, etenkin alaraajoille. Rullatunti oli ihan huippu! Toivottavasti rulla tulisi taas pian uudestaan.
– Ei ole risuja, mutta joskus on unohtunut tuo ilmoittautuminen 2 tuntia enne ylimääräiseen pilatekseen ja sen vyuoksi ei sitten päässyt, vaikka olisi halunnutkin. Mutta ymmärrettävää, että pari tuntia ennen ilmoittauiduttava.
– Minulle klo 18.00 alkavat tunnit ovat liian myöhäisiä, mutta nyt tänä syksynä sitä ongelmaa ei ole ollut (Fasciapilates) ja siihenhän vaikuttaa salivuokrauksen saanti.
– Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa.
– Joskus jonkun liikkeen näyttäminen on minulle liian nopeaa. Onneksi voi aina kysyä.
– Toivoisin vähän hitaampaa tempoa varsinkin uusissa liikkeissä – aikaa keskittyä niin että löytää sen idean omassa kehossaan.
– Ei ole risuja annettavana.
– Vielä enemmän kaipaisin henkilökohtaista ”valmennusta” näin uutena liikkujana. Esim. oman kehon asennon hahmottaminen on vaikeaa ja enin osa keskittymisestä menee sen miettimiseen. Asennon ollessa väärä uskon, että saavutettavissa oleva hyöty ei kohtaa. Peilikään ei tässä varsinaisesti auta.
– En tykkää risujen käsitteestä, mutta minua auttaisi, jos uusissa liikkeissä kertoisit, miltä niiden kuuluisi tuntua tai mistä-mihin suuntaan ne kannattaisi ikään kuin tähdätä. Kunhan vain taas pääsisin mukaan! Omat treenini eivät ole yhtä hyviä kuin sun vetämät.
– Tämä jää tyhjäksi. Risuja ei ole annettavaksi.

Spiral Stabilaatio + footbic -kurssi

Spiralstabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiralstabilaation avulla
– vahvistetaan syvien lihasten toimintaa
– pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä
– vähennetään painetta välilevyissä
– parannetaan välilevyjen aineenvaihduntaa
– luodaan tilaa selkänikamien väliin

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:
1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)
2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen
3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

Footbic on suomalaisen fysioterapeutin Atte Kärnän kehittämä kuntoutusohjelma. Viimeisten tutkimusten mukaan jopa yli 70 % länsimaisista ihmisistä kärsii jonkinasteisesta jalkaterän heikkoudesta tai virheasennosta. Suurimmat syyt ovat passivoitunut elämäntapa sekä luonnottomat jalkineet.

Footbic sopii kaiken ikäisille ja mitä moninaisemmista vaivoista kärsiville. Jalkaterän heikkouden on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja aivan joka puolella kehoa – ei siis vain alaraajoissa. Polvi-, lonkka-, lantio-, alaselkä jopa yläselkä- ja niska- sekä hartiakivut voivat johtua jalkaterien huonosta kunnosta ja vääränlaisesta askelluksesta.

Footbic on helppo, innostava ja äärimmäisen tehokas kuntoutusohjelma, jossa treenataan pehmeitä Footbic-palloja hyödyntäen.

Huom! Footbic sopii myös vaivasenluusta kärsiville.

Vaihtoehdot:
1. Ohjaus / omat Footbic pallot / 60€
2. Ohjaus + 2 Footbic palloa, jotka jäävät sinulle / 80€
3. Ohjaus + Footbic tutuksi tuotepaketti, joka sisältää kaksi Footbic kuntotutuspalloa ja ohjeet yleisimmistä harjoitteista / 100€

Ilmoittautumiset kirsi.suova@gmail.com tai 040-7766305

Footbic – jalkateriesi punttisali

Tiedätkö, että polvesta alaspäin sinulla on 40 lihasta, joista 31 nilkasta alaspäin. Footbic tunneilla pääset treenaamaan näitä.

Footbic on helppo ja tehokas jalkaterien, nilkkojen ja varpaiden kuntoutusohjelma. Harjoitteet sopivat hyvin niin vaivojen hoitoon kuin ennaltaehkäisemään niiden syntyä.

Footbic-tunti on lauantaina 8.2 klo 10 – 11
Hoikun salissa

Hintavaihtoehdot:
1. Ohjaus / omat footbic-pallot / 12 €
2. Ohjaus + 2 footbic-palloa,
jotka jäävät sinulle / 30 €
3. Ohjaus + Footbic tutuksi tuotepaketti, joka
sisältää kaksi footbic kuntoutuspalloa ja
ohjeet yleisimmistä jalkaterän harjoitteista /
40 €

Ilmoittautumiset kirsi.suova@gmail.com tai
040-7766305

Ilmoittaudu mukaan!

Pömpöttääkö vatsa oudosi? Väsyykö tai kipeytyykö selkä helposti? Onko yhteys keskivartaloon kateissa? Kärsitkö virtsankarkailusta?
Syynä saattaa olla suorien vatsalihasten erkauma. Tällä kurssilla opit erkauman kuntoutumista edeistäviä ja lantionpohjan lihaksia sekä keskivartalon muita tukilihaksia vahvistavia harjoitteita.

Kurssi soveltuu lähiaikoina synnyttäneille naisille, mutta myös niille, joilla synnytyksestä on jo jonkin aikaa.

Myös raskaanolevat voivat osallistua, sillä kurssilla tehtävät harjoitteet soveltuvat hyvin myös heille ja ne nopeuttavat synnytyksestä palautumista.

Kurssi on perjantaina 7.2 klo 17.30 – 19
Hoikun salissa

Hinta 30 € (sis. mittaukset, kirjalliset ohjeet ja alv 10%)

Ilmoittautumiset kirsi.suova@gmail.com tai 040-7766305

Pilates-alkeisryhmä alkaa tammikuussa

Hei,
Tällä kurssilla käydään läpi pilateksen perusperiaatteita; syvien lihasten hahmottamista ja hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Liikkeet käydään läpi hitaasti, kohta kohdalta!

Kurssilta saat valmiudet osallistua viikkotunneille. Näillä tunneilla harjoitteissa annetaan helpompia ja vaikeampia vaihtoehtoja.

Tervetuloa kaikki pilateksesta kiinnostuneet. Myös pilatekseen aiemmin tutustuneet ovat tervetulleita kertaamaan menetelmää.

Hinta 36€.
Maksaa voi myös liikuntaetuuksilla.

Ilmoittautumiset ja tiedostelut: kirsi.suova@gmail.com tai 040-7766305